Audiovisueel

Jan 21, 2019, 20:50
Panasonic sponsort World Masters of Projection Mapping op ISE 2018

Panasonic sponsort World Masters of Projection Mapping op ISE 2018

26 januari 2018

De nieuwe PT-RZ21K-laserprojector van Panasonic met 20.000 lumen wordt gebruikt voor het eerste World Master of Projection Mapping-kampioenschap, dat zijn hoogtepunt bereikt tijdens ISE 2018. Bij deze wedstrijd, die wordt gehouden van 14 januari tot 9 februari 2018, wordt videokunst geprojecteerd op de gevel van het EYE Filmmuseum. Het Amsterdam Light Festival werkt hiervoor samen met ISE en RAI Amsterdam. Ter plaatse wordt de technische ondersteuning en installatie verzorgd door BeamSystems.

De vijf deelnemende kunstenaars werken rond het thema Bridging The Gap. Een van de unieke uitdagingen voor de kunstenaars wordt gevormd door twee waterschermen van elk 40x15 meter. Deze waterprojectie voegt een dynamisch en theatraal element toe aan de uitdaging en creëert een driedimensionaal 'podium'.

Het hoogtepunt van het evenement vindt plaats op 8 februari 2018, wanneer de juryleden bepalen wie de algemene winnaar wordt. Het resultaat wordt bekend gemaakt op 9 februari, de laatste dag van ISE '18.

Panasonic is platina sponsor van ISE en levert de projectieapparatuur voor het evenement. Voor de wedstrijd wordt een combinatie gebruikt van de PT-RZ21K van 20.000 lumen en de PT-RZ31K met 30.000 lumen. Beide laserprojectoren zijn specifiek ontworpen voor toepassingen op vlak van live entertainment en kunnen 20.000 uur onderhoudsvrije werken.

De projectoren hebben een DLPTM-lichtbron met dubbele laser en 3 chips en ingebouwde redundantie waardoor een ononderbroken projectie mogelijk is. Op deze manier kan de show doorgaan zelfs al valt een van de laserdiodes uit, wat ideaal is voor grote evenementen.

"We zijn enorm blij dat we deel uitmaken van de eerste World Masters of Projection Mapping en dat we als een van de eersten de creaties kunnen zien die deze kunstenaars met onze toonaangevende technologie gaan projecteren op een van de meest iconische gebouwen van Amsterdam", zegt Jan Markus Jahn, Director Panasonic Visual System Solutions.

Klik hier voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions