Audiovisueel

Nov 19, 2018, 2:14
AED group breidt aanbod uit met 20.000 lumen laserprojectoren van Panasonic

AED group breidt aanbod uit met 20.000 lumen laserprojectoren van Panasonic

24 november 2017

Het Belgische AED group heeft aangekondigd te investeren in 85 PT-RZ21K hogehelderheidsprojectoren van Panasonic. Met de aankoop van deze projectoren zet AED zijn strategie verder in de totale overstap naar laserprojectie in de verhuur. Met zijn 20.000 lumen is de PT-RZ21K de lichtste en helderste 20.000 lumen laserprojector die vandaag op de markt te vinden is.

De PT-RZ21K maakt gebruik van de SolidShine lasertechnologie van Panasonic voor een stabielere beeldkwaliteit. Uniek aan de PT-RZ21K is dat deze samen gebruikt kan worden met zijn 20.000 lumen lampenvariant, de PT-DZ21K, voor mappings of edge blending, door de ingebouwde ‘color mix and match’ functie. Met deze functie worden verschillen in licht of kleur tussen laserprojectoren en lampenprojectoren opgelost. Dit biedt het voordeel dat verhuurbedrijven bij grote projecten met veel projectoren, zonder enig probleem een combinatie van de PT-RZ21K en de PT-DZ21K kunnen aanbieden.

De dubbele laserbron in de projector zorgt voor een ingebouwde redundantie waardoor deze 24/7 onderhoudsvrij kan werken gedurende meer dan 20.000 uur. Met een lichtbron van meer dan 20.000 lumen is de PT-RZ21K ook een van de helderste projectoren op de markt en uitermate geschikt voor het gebruikt op grote evenementen en concerten voor de hele entertainmentsector. Daarnaast is hij ook de enige 20.000 lumen projector op de markt die volledig filterloos is.

Thierry Heldenbergh, Managing Director bij AED Display: “Wij hebben nu reeds een aantal jaren succesvol de PT-DZ21, 20.000 lumen lampenprojector, in ons aanbod. Met de nieuwe PT-RZ21 laserprojector die Panasonic nu lanceert is het een logische evolutie naar laserprojectie, hierdoor mocht deze zeker niet ontbreken in ons aanbod. Dit zorgt ervoor dat de nood aan onderhoud en ook de downtime van de projectoren zelf drastisch vermindert.”

Karl Everaert, Country Manager Benelux bij Panasonic System Communications Company Europe: “We zijn verheugd in het vertrouwen dat AED stelt in onze producten en de overstap die ze maken naar laserprojectie. We zijn ervan overtuigd dat de verhuur- en evenementensector binnen enkele jaren volledig overgestapt zal zijn op laserprojectie. Daarom zijn we er zeker van dat de PT-RZ21K dankzij zijn robuustheid en betrouwbaarheid, dezelfde leidende rol op zich zal nemen als de PT-DZ21K nu.”

Klik hier voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions