Audiovisueel

Mar 28, 2024, 11:26
Panasonic wint vergelijkend laseronderzoek van Pure AV

Panasonic wint vergelijkend laseronderzoek van Pure AV

22 november 2016

Panasonic is als winnaar uit de bus gekomen in een blind vergelijkend onderzoek van laserprojectoren door de Britse systeemintegrator Pure AV. In het Victoria Warehouse in Manchester werden de 6000-lumen laserprojectoren van Canon, Christie, Digital Projection, Epson, Panasonic en Sony beoordeeld door professionals uit sectoren als onderwijs, gezondheidszorg en het bedrijfsleven.

Hierbij werd gelet op uniformiteit, helderheid, contrast, kleurweergave en grijstinten. De Panasonic PT-RZ660 bemachtigde de eerste plaats met een score van 41,2 op 50.

Tijdens deze vergelijkende test moesten alle fabrikanten standaardlenzen gebruiken op hun projectoren. De beelden waren allemaal afkomstig van één laptop en werden via HDMI verspreid met behulp van kabels die voor alle fabrikanten even lang waren. De projectoren werden ook nog verborgen in een behuizing, zodat de beoordelingen uitsluitend zouden worden gebaseerd op de beeldkwaliteit.

“Panasonic heeft een leidende positie ingenomen op vlak van laserprojectie, met het grootste gamma producten op de markt”, zegt Gareth Day, Group Manager van Panasonic UK Visual Systems. “Wij waren een van de pioniers op het gebied van laserprojectie en hebben zo een geloofwaardige positie opgebouwd als het gaat om prestaties en betrouwbaarheid. Deze prijs is nogmaals het bewijs van onze leidende positie bij laserprojectie."

De RZ660, is ontworpen voor intensief gebruik en langdurige helderheid voor onderwijsinstellingen, musea, tentoonstellingen en digitale informatievoorziening. De projector beschikt over heeft een hoge resolutie met een lichtopbrengst van 6000 lm (ANSI). Daarnaast is de projector voorzien van twee lasermodules, een stofbestendig optisch blok en een duurzame laserengine waardoor hij tot 20.000 uur onderhoudsvrij kan werken.

Klik hier voor een compleet overzicht van de test

Meer informatie over Panasonic Visual System Solutions : nl.business.panasonic.be