Event management

Aug 13, 2022, 8:15
“Heel wat nieuwe opportuniteiten op digitaal vlak”

“Heel wat nieuwe opportuniteiten op digitaal vlak”

27 juli 2022

De coronaperiode heeft de eventsector de afgelopen twee jaar gedwongen om de digitale kaart te trekken. Daarnaast staan ook andere technologieën zoals NFT en Metaverse voor de deur, klaar om door te breken. Staan digitale events klaar om offline events definitief te verdringen? Of ligt het allemaal net iets genuanceerder? Trendwatcher Dado Van Peteghem geeft ons zijn kijk op de toekomstige verhouding tussen events en digitale technologie.  

Dado Van Peteghem is medeoprichter van het adviesbureau Scopernia. “Ons bedrijf, met kantoren in Gent en Dubai, is gespecialiseerd in transformatie en innovatie voor corporate organisaties. Verder ben ik ook nog betrokken bij een aantal startups, zoals bijvoorbeeld Speakersbase, een new style sprekersbureau, waar we de combinatie maken tussen digitale en offline events. Al deze activiteiten zijn gelinkt aan de digitale toekomst en de kracht van technologie, en wat dit als mogelijkheden brengt voor organisaties. Dat is ook hetgeen mij passioneert. Als keynote speaker geef ik dan ook heel wat presentaties over de toekomst, het digitale tijdperk en technologie.” 

Trends spotten

Dado Van Peteghem probeert trends in de digitale wereld ook op de voet volgen. “De beste manier om de toekomst te voorspellen is te kijken naar de volgende generatie. Kijken naar het gedrag van jongeren is vaak een van de belangrijkste signalen om te zien waar de trends naartoe gaan. Een andere invalshoek is om verder te kijken dan België en Europa. In Azië of Silicon Valley zie je al vroeg wanneer een technologie een impact heeft, nog voor die naar ons komt overwaaien. Zoals nu bijvoorbeeld met de ontwikkeling van de Metaverse. Veel grote techbedrijven zetten daar heel sterk op in, dus dat is toch wel een indicatie van wat er op ons afkomt. Een derde manier is het volgen van internationale thought leaders binnen niche-communities zoals LinkedIn en Twitter. Ook zij houden steeds een vinger aan de pols. Als je die drie elementen combineert, krijg je toch wel een goed overzicht van de trends die op ons afkomen.”

 “Ik verwacht dat de volgende golf van digitale events veel meer immersive zal zijn.” 

Digitale events missen (voorlopig) betrokkenheid

Events hebben de voorbije twee jaar – zij het noodgedwongen - een digitale revolutie doorgemaakt. Is dit een voorbode voor de komende jaren? “Het is een bijzondere tijd geweest voor evenementen. Plots was men genoodzaakt om events digitaal te gaan organiseren. Van Teams-calls tot echte platformen die het mogelijk maken om digitale evenementen op een professionele manier te runnen. De vraag is dus: is dit de toekomst van evenementen? Of gaat de pendel terugzwaaien? Ik zie nu toch wel dat mensen nood hebben aan togetherness, en dat digitale events het fysieke niet zomaar kunnen vervangen. Simpelweg omdat ze in hun huidige vorm niet dezelfde dynamiek toelaten. Maar ik verwacht wel dat de volgende golf van digitale events veel meer immersive zal zijn. Wanneer je een meeting of een event volgt via je laptop, met nog andere schermen open, en met misschien ook nog rondlopende kinderen… dan ben je niet voldoende betrokken. Dat niveau van engagement vind je vandaag alleen maar op fysieke evenementen. Maar met het gebruik van o.a. VR-brillen en avatars denk ik wel dat er een opportuniteit komt waarmee we die betrokkenheid wel kunnen bereiken. Ik voorzie binnen de komende drie jaren dan ook heel wat nieuwe opportuniteiten op digitaal vlak - met o.a. VR en de Metaverse - waar volledig nieuwe dingen ontstaan, die niet te vergelijken zijn met de digitale toepassingen die we tot nu hebben gezien.”

Offline events houden hun plek

Ondanks deze vooruitzichten vreest Dado Van Peteghem niet voor de toekomst van fysieke events. “Ik geloof in een én-én-verhaal. Ik geloof in de kracht van offline evenementen, maar ik geloof ook in de fascinerende mogelijkheden van digitale toepassingen. Alleen denk ik dat de digitale variant van een event vandaag nog ondermaats is. Een Teams-call met een Powerpoint en een daarbij horende groepschat met 100 personen vervangt op geen enkele manier de relatie en het vertrouwen die je opbouwt in een fysieke setting. Op termijn zullen immersive experiences wel een valabele tegenhanger of toevoeging worden, al geloof ik dat we voor altijd ook fysieke evenementen zullen behouden. Gaan die nog op dezelfde frequentie plaatsvinden en even internationaal zijn? Dat denk ik niet. Ik ben er zeker van dat veel corporates zullen beslissen – zowel uit budgetoverwegingen als omwille van sustainability – om niet langer honderden of duizenden mensen te laten overvliegen om samen in één zaal te zitten.”

Duurzaamheid in woorden én daden

Het S-woord is gevallen. Ook Dado Van Peteghem stelt vast dan er binnen organisaties een toegenomen focus op sustainability is. “Bedrijven weten dat ze moeten voldoen aan nieuwe normen en dat ze hun voetafdruk moet verkleinen. Tegelijkertijd zie je bij jonge generaties ook de verwachting dat bedrijven het beter doen in de maatschappij en een positieve impact hebben. Vroeger mochten CSR-departementen van bedrijven één keer per jaar een whitepaper publiceren, maar voor de rest stonden ze toch vooral aan de zijlijn. Vandaag is sustainability echter naar het hoogste niveau doorgedrongen, en komt het nadrukkelijk aan bod in de boardrooms. En dan bedoel ik sustainability in brede zin: dus niet enkel rond groene energie en milieu-impact, maar ook rond diversiteit en gender. Er is nog een lange weg af te leggen, maar je merkt wel dat bedrijven zijn overgegaan tot actie, en zich niet langer beperken tot af en toe een PR-stunt. Vroeger werd sustainability aangedreven door een wettelijk kader, maar vandaag is het de consument die hier om vraagt. Klanten kijken niet enkel meer naar prijs/kwaliteit, maar verwachten ook dat een bedrijf de juiste mindset heeft, op de juiste manier produceert, etc. En dat was vroeger toch minder aan de orde.”

Doing good

Er is een duidelijke verschuiving waarneembaar in de mindset van organisaties, die steeds bewust worden van hun maatschappelijke rol. “De 7 à 8 jaar voor het begin van de coronaperiode, werd digitale technologie vooral ingeschakeld om de efficiëntie en de groei van een bedrijf te verbeteren, het zogenaamde ‘doing well’. De voorbije drie jaar is er een tweede component ‘doing good’ naast gekomen. Je merkt dat bedrijven vandaag op die twee assen inzetten. Hoe kunnen we innoveren om onszelf efficiënter en vernieuwend te maken? Maar ook: hoe kunnen we actief nadenken over onze positieve impact op de maatschappij en onze positieve impact binnen de organisatiestructuur? Dat is een positieve evolutie die zich ook vertaalt naar events. Wanneer een bedrijf claimt groen en duurzaam te willen zijn, zal het toch twee keer nadenken alvorens iedereen te laten invliegen vanuit alle hoeken van de wereld. Bezoekers van events hebben vandaag de dag ook andere verwachtingen. Bijvoorbeeld over wie er op het podium verschijnt. Als je enkel maar witte mannen uitnodigt als spreker, dan komt daar vandaag de dag gegarandeerd kritiek op. En terecht ook. Qua topics en mensen op het podium verwacht men dat dit op een gebalanceerde manier wordt aangepakt.”

“We moeten nadenken om events meer engagement te geven door middel van gamified oplossingen, en te zorgen dat het event op zich ook fun is, naast de content.”

Gamification

Dado Van Peteghem gelooft heel sterk in het toenemende belang van gaming. Ook binnen events. “Jonge generaties zijn helemaal mee met games als Roblox, Minecraft en Fortnite. Maar ook oudere generaties beginnen meer en meer te gamen, ook deels door de pandemie. Als je op een vliegtuig of trein rond je kijkt, zie je ook mensen van 50 à 60 jaar spelletjes spelen op hun telefoon. We moeten nadenken om events meer engagement te geven door middel van gamified oplossingen, en te zorgen dat het event op zich ook fun is, naast de content. Er is momenteel een overload aan digitale en fysieke evenementen. Iedereen wil nu iets organiseren. Je moet er dus tussenuit springen. De gamification biedt daar heel wat mogelijkheden biedt. Veel events zijn klassiek ingericht: met een receptie, een plenair deel en break-outs. Maar met verschillende digitale en offline toepassingen kan je daar veel meer engagement creëren.”

Experimenteren om in pole position te staan

NFT en de Metaverse zijn twee ontwikkelingen die ook binnen events de toekomst mee vorm zullen geven. “In de toekomst zal bijvoorbeeld ticketing veel meer in NFT-vorm gebeuren. Daar kan je bijvoorbeeld ook loyalty aan koppelen. Op de blockchain bestaat er een Proof Of Attendance Protocol (POAP), waarmee je kan aantonen dat je effectief ergens geweest bent. Dat zie ik ook als een fantastische toepassing voor evenementen. Ik denk dat de grotere events vandaag al kunnen nadenken wat het potentieel is op vlak van NFT’s en POAP. Daar zijn zeker al interessante experimenten mee te doen. En dan is het natuurlijk uitkijken naar de mogelijkheden van de Metaverse. Ook hier zouden organisatoren al kunnen nadenken om te experimenteren in bestaande metaverses zoals The Sandbox, Decentraland,… waar je vandaag al een evenement kan laten plaatsvinden. Maar ik denk dat het nog een tijdje zal duren vooraleer mensen voldoende tech-savvy zijn om daar massaal aan deel te nemen. Dus is het meteen voor elk evenement weggelegd? Dat denk ik niet. En is het voor elk evenement noodzakelijk? Dat denk ik ook niet. Maar het creëert wel onwaarschijnlijke mogelijkheden. Dit soort toepassingen zullen de komende tijd exponentieel toenemen. Maar ik denk dat het nog te vroeg is. Bill Gates zei ooit: ‘We overschatten steeds de verandering in de komende twee jaar, maar we onderschatten de verandering in de komende tien jaar’. Zo kijk ik er ook naar. Ik denk dat we in 2024 nog geen grote Metaverse-adaptie zullen zien waarin events volop floreren, maar de komende 7 à 10 jaar gaat dit wel een enorme impact hebben.  Als eventbureau of organisator zou ik daarom nu al op zoek gaan naar partnerships om kleine experimenten te doen. Zodanig dat je in pole position staat wanneer het écht begint te groeien.”