Event management

Oct 21, 2021, 13:33
#SoundOfSilence: Duimen voor een werkbaar perspectief

#SoundOfSilence: Duimen voor een werkbaar perspectief

11 mei 2021

"Het Overlegcomité zit weer samen. De eventsector houdt haar adem in en hoopt op positieve signalen. Al waren het rookpluimen in onze richting. Als we deze sector nog willen redden van de ondergang, is dat inmiddels hoog tijd. Vijf na twaalf lijkt intussen al een eeuwigheid geleden. Het water staat ons voorbij de lippen. En aan een opbod bij wetenschappers en politici heeft niemand
een boodschap."

"Als sector zijn we ons ten volle bewust van de noodzakelijke parameters om events opnieuw mogelijk te maken. De vaccinatiegraad moet omhoog en het aantal ziekenhuisopnames en besmettingen naar omlaag. Maar willen we in de toekomst opnieuw events kunnen bijwonen, dan is het nu tijd om ons een hoopvol en werkbaar perspectief te geven. De audiovisuele bedrijven, de ticketing services, de locaties, de podiumbouwers, de event planners, … Iedereen in de eventsector wacht in spanning af."

"Een event organiseer je nu eenmaal niet op een-twee-drie. Het vraagt een doorgedreven voorbereiding, een grondige planning, inzicht in de beschikbare infrastructuur, en nog zoveel meer. En daarvoor heb je die experts boordevol passie nodig. En die staan klaar om weer voluit te gaan. Of we hopen dat iedereen zich aan de huidige maatregelen houdt? Zeker. Anders is de eventsector opnieuw het kind van de rekening. Of we hopen op een deur die deze week wagenwijd open gaat? Neen, dat niet. Of we hopen op een werkbaar signaal? Absoluut."