Event management

Jul 29, 2021, 23:06
“Laat ons samen, tous ensemble , die rode kruisen groen maken”

“Laat ons samen, tous ensemble , die rode kruisen groen maken”

25 februari 2021

Naar aanleiding van de belangrijke vergadering van het Overlegcomité op vrijdag doet #SoundOfSilence een oproep aan de politici: durf knopen doorhakken en geef de eventsector een groen licht om te kunnen beginnen aan een heropstart.

“Vrijdag hakt het Overlegcomité nieuwe knopen door. Of daar hopen we met z’n allen toch op. De hele bevolking oefent al ettelijke maanden geduld en discipline uit. Sommige economische sectoren al bijna een jaar. En als event- en cultuursector durven we nog wat extra hopen, dat deze regering een duidelijk standpunt zal innemen en een groen licht zal geven.”

“De enige weg is vooruit. Deze positieve ingesteldheid hanteert #SoundOfSilence al sinds het begin van de coronacrisis. Al een jaar lang moeten we als sector anticiperen op wat komen zal. Maar dat wordt steeds lastiger door een regering die geen duidelijk standpunt inneemt over een eventuele versoepeling of verstrenging van de maatregelen.

Al van dag één lanceren verschillende sectoren de oproep en drang naar duidelijkheid. De evenementen- en cultuursector voorop. Kunnen we tegen de zomer weer voluit gaan?” “Moeten we afstand blijven bewaren? Op welke capaciteit kunnen we werken? We vragen een duidelijke communicatie. Deze besluiteloosheid is nefast voor de maatschappelijke moraal.”

Groen licht

“We zijn goed bezig en moeten nog even volhouden om een fijne paasvakantie en zomer tegemoet te gaan. Die gedachte leeft onder de bevolking. Al moet het Overlegcomité wel knopen durven doorhakken en perspectief bieden. Welke actie je ook onderneemt, er zijn altijd gevolgen aan verbonden. Een nulrisico bestaat niet. Een duidelijk en geïnformeerd standpunt wel.”

“En dus wachten we hoopvol op een "go". Een groen startlicht om de evenementen- en cultuursector te heropenen. Gun de bevolking en bovenal de jongeren een veilige uitlaatklep. Geen grote knuffel- en drankfestijnen, wel gecontroleerde en georganiseerde events. We snakken hier met z'n allen naar. Dat bewijzen de massabijeenkomsten aan de kust en in parken tijdens het voorbije zonnige weekend nog maar eens. Onze luidsprekers, lichten en microfoons worden al veel te lang het zwijgen opgelegd."

"In oktober werden we als sector eindelijk erkend als professionele organisatoren. Wij kunnen dit, events organiseren met respect voor de maatregelen. We gaan er dan ook vanuit dat hier rekening mee gehouden wordt bij de heropstart. De event- en cultuursector is de oplossing om mensen op een gecontroleerde manier te laten samenkomen in de publieke ruimte. Beide sectoren zijn dan ook klaar om terug aan de slag te gaan en publiek op een veilige en covidproof manier te ontvangen met de juiste protocollen.”

“Dus bij deze, beste Overlegcomité, hoor ons. Geef ons dat groene licht. Toon dezelfde dapperheid die de hele bevolking al maandenlang volhoudt en laat de event –en cultuursector beginnen aan een duidelijke roadmap voor een heropstart en een weg uit de crisis. Laat ons samen, tous ensemble , die rode kruisen groen maken. Bedankt.”

#greenlightforevents #soundofsilence

In samenwerking met Crisiscel Cultuur.