Associaties

Mar 29, 2024, 11:21
Reactie van de Franse evenementensector na de aanslagen van 13 november: continuïteit van events

Reactie van de Franse evenementensector na de aanslagen van 13 november: continuïteit van events

17 november 2015

Op maandag 16 november kwamen de leden van het bureau van UNIMEV samen om een ​​gezamenlijke verklaring voor de hele sector aan te nemen.

Alle beroepsspelers in de evenementensector (organisatoren van beurzen, congressen, evenementen en tentoonstellingen, congrescentra, locaties van sportevenementen, dienstverleners, consultants...) spraken hun immense droefheid uit na de verschrikkelijke aanslagen in Parijs en Ile-de-France van vrijdagavond 13 november en betuigen hun steun en solidariteit aan de familieleden en verwanten van de slachtoffers.

"De veiligheid van evenementen en mensen is altijd een zeer belangrijke zaak geweest voor de spelers in onze sector. Vandaag hebben de eventprofessionals besloten om hun inspanningen om de veiligheid van alle deelnemers te verzekeren (exposanten, bezoekers, congresgangers, toeschouwers, atleten, journalisten, medewerkers ...) nog verder op te drijven."

“In die context is het een grote trots om te kunnen werken voor een branche die het menselijke aspect en de sociale, economische en culturele banden bevordert, en bijdraagt ​​aan de uitstraling van Frankrijk. Het is essentieel dat evenementen blijven doorgaan. De organisatoren hebben dan ook met overgrote meerderheid besloten om ze te handhaven als plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten, ervaringen delen en ideeën uitwisselen.”

Thierry Hesse

Président d’UNIMEV

Meer van ANAe UNIMEV :