Event management

Apr 29, 2024, 14:42
AniMotion gaat voor interactief sporten

AniMotion gaat voor interactief sporten

14 maart 2016

Met jaarlijks meer dan 1.000 events mag AniMotion zich terecht marktleider noemen op vlak van interactieve animaties voor onder meer de evenementensector. Het bedrijf, dat onder leiding staat van Jan Morre, beschikt over het grootste aanbod simulators en interactieve gameproducten in Europa, maar is steeds vaker ver daarbuiten actief.

Van basic tot hightech

“In ons programma vind je niet alleen een brede waaier aan sport-, race- en flight-simulators, maar ook tal van andere hightech animaties zoals virtual reality systemen en animaties gebaseerd op lasertechnologie”, vertelt Jan Morre. “We zijn ondertussen heel bekend geworden met de fiets- en mountainbikesimulators, maar oogsten ook succes met diverse wintersporten en interactieve voetbalsystemen. Nagenoeg elke sport kan perfect gesimuleerd worden. Momenteel bieden we meer dan 300 verschillende animaties aan. Het aanbod gaat van een Wii-console tot gesofistikeerde hoogtechnologische toepassingen zoals de Batak Pro of Smartgoals. We hebben oplossingen in alle prijsklassen, van low budget tot high end. We hebben voor de liefhebbers zelfs retrogames met traditionele flipperkasten en classic arcade games zoals Pac-Man.”

Virtual Olympics

De doelgroep van AniMotion omschrijven is niet zo gemakkelijk. “Omdat we echt in zeer uiteenlopende sectoren actief zijn. We hebben tientallen grote bedrijven in onder meer de bankensector en de IT-wereld als klant, maar ook autoconstructeurs en verder alles wat zich in de evenementensector beweegt, klopt graag bij ons aan om onze producten te huren of aan te kopen. We werken vooral samen met evenementenkantoren die onze animaties onder meer inzetten op activaties, beurzen, klantenevents of family days. Ook voor teambuildingactiviteiten hebben we een en ander in huis. Een mooi voorbeeld daarvan ‘Virtual Olympics’, een teambuildingcompetitie waar tot 1.000 mensen kunnen aan deelnemen. We ontwikkelen overigens steeds nieuwe zaken en bieden op interactief sportgebied ook systemen aan voor professioneel gebruik. Ik denk bijvoorbeeld aan training van profrenners en –voetballers, maar ook andere sporten zitten in de pijplijn.” Interactieve sport zal in de toekomst steeds belangrijker worden. Er is steeds minder tijd en open ruimte om te sporten, maar toch wil iedereen er perfect fit uitzien. Bovendien wil men alles steeds meer analyseren via kwantitatieve parameters op één of andere display. Het is een trend waar wij volop gaan op inspelen, niet alleen in verhuur maar ook in verkoop. Onze activiteiten in de evenementensector kunnen we in zekere zin beschouwen als een experimenteercel. Tijdens de events zien we namelijk hoe de mensen reageren op een bepaalde interactieve sportanimatie. Dat leert ons in welke richting we verder moeten denken en helpt ons bij de verdere ontwikkeling van interactieve sportproducten.”

Totaalconcept

AniMotion doet veel meer dan software ontwikkelen en de bijbehorende hardware ter beschikking stellen. “Wij zorgen ook voor het transport, de installatie, het operationeel maken van de animaties en de begeleiding.

Wij werken overal ter wereld nauw samen met ervaren freelancers die het klappen van de zweep kennen. Het maakt allemaal deel uit van ons totaalconcept. Verder ontwikkelen we ook volledige concepten voor zowel tijdelijke als permanente attracties, sportcentra, enz. Bij AniMotion houden we steevast één groot doel voor ogen: we willen de deelnemers een onvergetelijke ervaring aanbieden waar ze nog lang over zullen napraten.”

Export

Tot voor enkele jaren concentreerde AniMotion zich hoofdzakelijk op de Benelux-markt, maar sinds een paar jaar is daar fors verandering in gekomen. “In die mate zelfs dat Frankrijk momenteel onze belangrijkste exportmarkt is met een even groot aandeel als onze klassieke thuismarkt. Ook in Duitsland, Groot-Brittannië en meer en meer andere Europese landen ontdekken steeds meer klanten onze interactieve animaties. We hebben jarenlang – AniMotion bestaat sinds 1996 – een langzame, maar gestage groei gekend, maar zitten nu in een stroomversnelling. Dat betekent niet dat we onze trouwe klanten over het hoofd zien. Integendeel, we willen altijd en overal goed werk leveren voor zowel bestaande als nieuwe opdrachtgevers.”

High-end fietssimulator

Tot slot wijzen we ook graag nog even op de parel aan de kroon van AniMotion die via dochteronderneming Amada Sport wordt geproduceerd. ‘Dat is onze meest gesofistikeerde, volledig in eigen huis ontwikkelde fietssimulator. De mogelijkheden daarvan zijn echt indrukwekkend. We zijn momenteel klaar met het nieuwste model en dat komt in januari 2016 wereldwijd op de markt.”

www.animotion.eu

Meer van Animotion :