Event management

Mar 29, 2024, 10:36
Animotion ontwikkelt nieuwe high-tech sporten

Animotion ontwikkelt nieuwe high-tech sporten

24 mei 2017

Interactief sporten groeit in populariteit. Maar haast altijd gebeurt dit door interactieve technologie te koppelen aan een traditionele sport, zoals dat bijvoorbeeld gebeurt bij fiets-, roei- of loopsimulators. Animotion gaat nu een stap verder en wil in de sport zelf interactieve technologie verwerken.

Een eerste product in dit kader is een combinatie van voetbal en fietsen, de twee populairste sporten in België. De voorlopige naam is “SOCCERBIKES”.

In deze sport nemen 2 spelers het tegen elkaar op gebruik makend van een BMX. Elke speler heeft zijn kleur en op het speelveld staan interactieve poortjes die registreren wanneer een fiets er doorheen rijdt. De poorten kunnen ook oplichten door middel van ingebouwde leds. Een speler scoort een punt als hij doorheen een poort rijdt die in zijn kleur is opgelicht. Ogenblikkelijk licht dan één van de andere poorten op en moet er asap door die poort gereden worden. Men kan ook punten verliezen door een voet op de grond te zetten.

De scheidsrechter leidt het volledige spel op een smartphone met bijhorende app. Spelers en  publiek zien de resterende tijd en de score op een groot scherm. Bovendien ondersteunen real-time geluidseffecten het spelverloop, wat zorgt voor extra beleving en spanning !

Soccerbikes kan ook perfect gebruikt worden met rolstoelen in plaats van BMX-fietsen en is dus ook voor anders-validen een nieuwe, spannende sport.

“SOCCERBIKES” is te huur bij Animotion aan een speciale introductieprijs.

www.animotion.be

Meer van Animotion :