Vaste & tijdelijke locaties

Sep 21, 2020, 2:15
De pop-up als mediakanaal van de toekomst

De pop-up als mediakanaal van de toekomst

Steeds meer adverteerders ontdekken pop-ups als een doeltreffend kanaal om impact te genereren bij hun doelpubliek. Dieter Veulemans van CityCubes heeft zich al enkele jaren verdiept in deze materie en lanceerde nu ook het boek ‘Time to pop-up’.

Gaat online shopping de fysieke winkels compleet van de kaart vegen? En maken de traditionele media weldra definitief plaats voor digitale alternatieven? Dieter Veulemans gelooft niet dat digitaal alles zal overnemen. Integendeel. “Experiential media hebben nog steeds veel meer effect dan digitale media. Beleving is binnen de marketing het nieuwe sleutelwoord. En beleving kan je creëren door pop-ups te organiseren.”

Winkelpand als mediakanaal

Een pop-up wordt gekenmerkt door drie kernwaarden. “Het is iets dat snel komt, tijdelijk is en zich bevindt op een laagdrempelige locatie. In principe kunnen pop-ups in twee hoedanigheden opduiken: er zijn echte retail pop-ups waarin verkoop wordt gevoerd, maar daarnaast worden pop-ups ook steeds vaker gebruikt om te communiceren. Met CityCubes merk ik het nu al vier jaar: winkelpanden zijn mediakanalen geworden.”

Duidelijke ROI

Als marketingtool beschikken pop-ups over troeven die andere kanalen niet hebben. “Bijvoorbeeld op vlak van rapportage kunnen pop-ups heel duidelijke cijfers voorleggen. We hebben passantencijfers van de winkelstraten, en ook via wifi-trackers kunnen we exact weten hoeveel mensen we bereikt hebben. Dit kan interessante cijfers opleveren om een campagne te evalueren. Want anno 2018 vragen klanten echt wel om cijfermateriaal om de ROI aan te tonen en zo hun investering te kunnen verantwoorden bij hun hoofdkantoor.”

Medium van de toekomst

Met ‘Time to pop-up’ wil Dieter Veulemans adverteerders warm maken om een pop-up project in overweging te nemen. “Er bestond nog geen literatuur over pop-ups. Daarom ben ik zelf in mijn pen gekropen. Want ik geloof echt dat dit dé nieuwe manier is om mediacampagnes te voeren. Bedrijven moeten zich daarvan bewust worden, want de klassieke billboards verliezen aan impact.”

Meer dan 50 cases

In zijn boek wil Dieter Veulemans drie dingen doen: inspireren, assisteren en anticiperen. “Het rijk geïllustreerde inspiratieluik neemt de lezer mee langs een internationale top tien van de allermooiste pop-ups. Daarbij ook telkens een duidelijke uitleg over het opzet en de impact van elk project. In totaal komen er in het hele boek meer dan 50 cases aan bod. Naast het motiveren en inspireren willen we mensen ook echt op weg helpen. We presenteren een stappenplan, een checklist, alsook de nodige tips & tricks. En er is een hoofdstuk met de juridische kant van de zaak. Ten slotte willen we mensen ook helpen anticiperen op technologische evoluties en kijken we vooruit naar de verdere evolutie van de pop-up.”

Voordelig aanbod voor de lezers van Eventnews en Experience Magazine

Bent u nieuwsgierig naar de kracht van pop-ups en wenst u meer over dit onderwerp te ontdekken? Dan kan u nu het boek ‘Time to pop-up” bestellen met 10% korting, via de link https://www.lannoocampus.be/nl/time-pop