Vaste & tijdelijke locaties

Sep 24, 2018, 18:17
Visix en Krekels gaan alliantie aan

Visix en Krekels gaan alliantie aan

08 november 2017

Schaalvergroting en automatisatie zorgen voor extra groeipotentieel

Het Roeselaarse Visix en het Lokerse Krekels zijn een strategische alliantie aangegaan. Visix Invest, de holding boven Visix bvba, nam een participatie bij Krekels bvba. Christophe Krekels, zaakvoerder van Krekels, nam op zijn beurt een participatie binnen Visix. Beide ondernemingen blijven wel zelfstandig werken onder hun eigen naam.

Visix en Krekels zijn al jaren actief in de productie van promotiemateriaal, zoals bedrukte vlaggen, spandoeken, beachvlaggen, beurswanden, displays en tenten. Het gamma en de klantenportefeuilles van beide bedrijven zijn complementair: waar Visix voornamelijk actief is in het indoorsegment, met bijvoorbeeld textielframes voor beurzen en etalages, is Krekels heel sterk in producten om je merk te laten opvallen op allerlei evenementen, zoals bedrukte tenten en beachvlaggen. Samen zijn de bedrijven goed voor 48 medewerkers, een omzet van 10 miljoen euro en een EBITA van 1,5 miljoen euro.

Internationale ambities

Met de alliantie willen Krekels en Visix hun positie op de markt van visuele communicatie nog verder versterken. “Merken in de kijker zetten, daar zijn we goed in: op beurzen, in de etalage, op het bedrijfsgebouw of op een evenement. Samen met Krekels gaan we nu resoluut voor internationale groei. Want visuele communicatie wordt steeds belangrijker”, vertelt Jean Van Houtryve van Visix.

“Onze bedrijven zijn allebei gezond en willen sterker groeien dan ze vandaag elk apart kunnen”, zegt Jean Van Houtryve. “We gaan voor schaalvergroting en doorgedreven automatisatie. Ook voor onze medewerkers en leveranciers zal deze alliantie opportuniteiten met zich meebrengen: we zullen een grotere capaciteit aankunnen en onze levertermijnen zullen nog korter worden.”

Via projectgroepen gaan Visix en Krekels nu alle aspecten van de integratie verder uitwerken, van automatisatie van de productie tot de invoering van een gezamenlijk ERP-systeem en gezamenlijke inspanningen op het vlak van aan- en verkoop, marketing en productieontwikkeling.

Visix: big ideas, great prints

Visix is toonaangevend in het digitaal bedrukken van textiel op groot formaat: van vlag tot spandoek en van display tot lichtbak. De vestiging in Roeselare bestaat uit een eigen ontwerpstudio, een confectieatelier en kantoren. Er wordt op dit moment een extra productiehal gebouwd om aluminiumprofielen te verwerken.

Krekels: the Art to Attract people

Krekels uit Lokeren is de referentie om merken zichtbaar te maken op locatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van promotiemateriaal voor indoor- en outdoortoepassingen, zoals tenten, (beach)vlaggen, banners en beurswanden. Krekels is de Europese marktleider in startenten en bedrukte vouwtenten.

www.visix.be

www.krekels.net

Meer van Krekels:

Krekels