Vaste & tijdelijke locaties

Apr 16, 2024, 15:35
Droh!me Pop-Up Village: Brusselse locatie zet zijn ontwikkeling verder

Droh!me Pop-Up Village: Brusselse locatie zet zijn ontwikkeling verder

30 november 2016

De Droh!me Pop-Up Village, gelegen op de site van de oude Hippodroom van Ukkel-Bosvoorde, blijft zijn aanbod verder uitbreiden. Dit najaar hebben de uitbaters van de site het einde aangekondigd van de werkzaamheden aan de buitenkant van de verschillende gebouwen. In tegenstelling tot dit gerestaureerde uiterlijk, biedt het interieur van de gebouwen een origineel 'underground' kader, geschikt voor het organiseren van evenementen.

De Hoofdtribune en het Weeglokaal zijn de meest uitgesproken elementen van dit contrast. Wanneer men deze observeert vanaf de centrale vlakte, is er nog weinig verbeelding nodig om enkele tientallen jaren terug te gaan in de tijd, naar een periode waarin deze plek werd gekenmerkt door het geluid van hoeven en door de geanimeerde discussies tussen gokkers, die droomden van een grote winst. Men kan zich ook makkelijk inbeelden welke prachtige sfeer een goede verlichting ‘s avonds kan creëren.

Gekraakt decor

Dit ‘nette’ beeld is echter snel vergeten wanneer men de deuren van de twee gebouwen openduwt. Beide zijn duidelijk niet helemaal volledig onaangeroerd gebleven tijdens de lange periode na het stopzetten van de paardenraces in Bosvoorde. Zichtbare bakstenen, uiteengevallen pleisterwerk, ontmantelde schouwen, losgemaakte tegels, en vooral, tientallen tags. En hoewel deze sporen, achtergelaten door krakers, heel wat mensen zouden kunnen doen schrikken, maken ze de organisatoren van evenementen net blij. Het decor is al aanwezig, zodat er niet veel meer nodig is om een andere dimensie te geven aan een formele vergadering gevolgd door een klein concert met klassieke muziek, een modedéfilé of een seminarie. Het wow effect is namelijk al tussen de muren aanwezig…

Op praktisch vlak is de 'Village' verdeeld in twee zones: een met uitzicht op een plein – het voormalige gokdorp – met in het midden een grote Organic tent, en de andere met uitzicht op de aangrenzende golfterreinen.

De Hoofdtribune

Aan de kant van het plein is de Hoofdtribune opgedeeld in een tiental apart te gebruiken en/of onderling te combineren ruimtes. Ze bieden (technische) binnenoppervlaktes van 15 tot 170 m², en zijn voorzien van een schitterend terras – de 'Rooftop' – van 560 m² dat uitkijkt over de site, en zijn gasten een panorama van 360° aanbiedt. Hoewel de Rooftop vereist dat men rekening houdt met zijn verminderde breedte van 7 meter, is het ontegensprekelijk een van de belangrijkste ruimtes in de Village. In de periode waarin het klimaat zachter is – of verondersteld wordt te zijn – is dit panoramische dak een locatie die absoluut te overwegen is, zeker wanneer je de verschillende binnenruimtes als plan B voorziet, voor wanneer het mocht regenen.

De 'Loft' is de meest imposante ruimte van deze tribune. Met bijna 170 m², is zijn decor een mengeling van elementen uit het verleden, tags en indrukwekkende metalen kolommen, een perfecte synthese tussen het historische karakter van het gebouw en zijn aan de gang zijnde renovatie. Deze ruimte kan 100 tot 140 personen ontvangen en beschikt over een aangrenzende technische ruimte voor de catering, alsook een rechtstreekse toegang naar de Boudoir, een ruimte van 60 m² in dezelfde stijl.

Aan de kant van de piste en de golfbaan, toont de Koninklijke Loge zich als een kleine glazen ruimte van 50 m² met een eigen toegang via een dubbele rij trappen. Deze wordt individueel gebruikt, of in combinatie met aangrenzende overdekte ruimtes, zoals de Loggia van 90 m². De loge biedt een prachtig uitzicht en wordt ook gekenmerkt door een interieur in een originele staat. Lees: een plaats waar de krakers de decoratie van de loge hebben geherdefinieerd.

Een laatste ruimte met uitzicht op piste in de Loggia, 90 m² overdekt, die in de toekomst ongetwijfeld ook nog van ramen zal voorzien worden. Hier kan men een kleine honderd mensen ontvangen aan de kant van de Koninklijke Loge. Deze ruimte wordt natuurlijk alleen gebruikt wanneer het weer het toelaat, en dit voor zowel presentaties, diners, teambuildingactiviteiten,…

Weeglokaal

Het Weeglokaal, dat dateert uit 1900, is een losstaand gebouw dat in de eerste plaats gekenmerkt wordt door een bijzonder elegante buitenarchitectuur. Naast de buitenomgeving die in het seizoen bruikbaar is, biedt het interieur in totaal 100 m² op het gelijkvloers, verdeeld over verschillende ruimtes, en een mezzanine van 70 m² omgeven door glas, met uitzicht op de piste en de golfterreinen. Binnen enkele maanden zal dit gebouw de deuren sluiten om gerestaureerd en omgebouwd te worden tot een familiale brasserie.

De 'Silhouette' tent

Het gokdorp wordt tegenwoordig overheerst door een originele tent van 520 m². De tent met beige zeil onderscheidt zich door zijn verwijderbare wanden en zijn structuur in ‘natuurlijke’ look: houten vloer, palen in sparrenhout, etc.

Droh!me Pop-Up Village: de ruimtes

De 'Silhouette' tent

  • Oppervlakte: 520 m²
  • Capaciteit: van 350 (zittend diner) tot 600 personen (seminarie)

De Rooftop

  • Oppervlakte: 560 m²
  • Capaciteit: 280 personen

De Koninklijke Loge

  • Oppervlakte: 50 m²
  • Capaciteit: van 35 (zittend) tot 50 personen (walking dinner)

De Loggia

  • Oppervlakte: 90 m² (niet gesloten)
  • Capaciteit: van 80 (seminarie) tot 90 personen (walking dinner)

De Loft

  • Oppervlakte: 170 m²
  • Capaciteit: van 100 (zittend) tot 140 personen (walking dinner)

Het Weeglokaal

  • Oppervlakte: 100 m² + 70 m²
  • Capaciteit: van 75 tot 100 personen

www.drohme.be