Catering

Apr 20, 2024, 3:42
BEA Catering competitie 2017: Foodsie wil zichzelf opnieuw tonen met originele stand

BEA Catering competitie 2017: Foodsie wil zichzelf opnieuw tonen met originele stand

27 oktober 2016

Op 20 april volgend jaar kent de BEA competitie 2017 zijn apotheose. Dan komen we te weten welke evenementenagentschappen naar huis mogen met een Gouden, Zilveren of Bronzen BEA. De cateraars moeten die dag zelf nog vol aan de bak. ’s Namiddags strijden ze om hun eigen award tijdens de BEA Catering competitie, en ’s avonds verzorgen ze de catering rondom de BEA-ceremonie. Nu het BEA-traject 2017 van start is gegaan, beginnen de inschrijvingen stilaan binnen te lopen. Foodsie bevestigde als een van de eerste cateraars dat ze dit jaar opnieuw van de partij zullen zijn.  

Foodsie is een trouwe deelnemer aan de BEA Catering competitie, en zal dus ook dit jaar weer meedingen naar een award.

“Deze wedstrijd geeft chefs een leuke kans om in competitie te gaan, iets wat anders nooit gebeurt”, aldus Dominique Vandewalle van Foodsie. “We hebben een job, of we hebben hem niet. Als team hebben we de competitie van vorig jaar positief ervaren. De koks waren misschien een beetje teleurgesteld met de einduitslag, maar ik vond dat ze daar wel goed gepresteerd hadden. Uit de feedback van de jury bleek dat alles ook zeer dicht bij mekaar lag, en dat de verschillen niet zozeer in het eten of de presentatie lagen, maar wel bij de haalbaarheid van een gerecht voor grotere groepen. We gaan dit jaar dus gewoon op onze vertrouwde manier werken en zo goed mogelijk onze creativiteit proberen te tonen.”

Ook na de live cooking competitie die ’s namiddags plaatsvindt, blijft het team van Foodsie druk in de weer voor de rest van de BEA-avond.

“Ik vind onze stand die wij tijdens het BEA-feest presenteren misschien wel het belangrijkste aspect van die dag. Vorig jaar hebben heel wat aandacht besteed aan de inrichting en de creativiteit daarvan. We hebben een eigen sfeer gecreëerd waarbij alles klopte, van logistiek over meubilair tot en met verlichting en decoratie. We hebben de zaken op een originele manier proberen aanpakken, om er toch tussenuit te springen. We hebben er dan ook een massa positieve reacties op gekregen.”

Copyright foto's: Hanse Cora

www.bea-awards.be

Meer van BEA Catering Awards :