Audiovisueel

Apr 19, 2024, 4:54
Panasonic laat ISE 2017 stralen met nieuw assortiment projectoren

Panasonic laat ISE 2017 stralen met nieuw assortiment projectoren

09 februari 2017

Panasonic lanceerde op 7 februari jl. op ISE een nieuwe laserprojector van 20.000 lumen, als tegenhanger van de PT-DZ21K, de bestverkochte projector met hoge helderheid in Europa. De lancering van de PT-RZ21K, een 3-chip DLP™ SOLID SHINE-laserserie bestemd voor de verhuursector en evenementorganisatie, is één van de verschillende aankondigingen die de Japanse fabrikant deed.

Zo heeft Panasonic ook het projectorassortiment voor het onderwijs en het bedrijfsleven vernieuwd met zes gebruikersvriendelijke, lichte en draagbare projectoren. De 3LCD PT- VZ580-serie bestaat uit drie draadloze en drie bekabelde netwerkmodellen met een lichtopbrengst van 5.000 lm bij WUXGA-resolutie, 5.300 lm bij WXGA en 5.500 lm bij XGA.

De stand van Panasonic (hal 1, stand H20) is verdeeld in zones voor audiovisuele oplossingen voor het onderwijs, het bedrijfsleven, publieksdisplays en live-evenementen. De blikvanger dit jaar is een liveshow die gecombineerd wordt met een bewegende laserprojectie van 30.000 lumen op reusachtige vliegende objecten.

Panasonic werkt hiervoor samen met vier bedrijven: Painting with Light creëerde de show en de content die wordt geprojecteerd op bewegende AirOrbs, met helium gevulde bollen die zijn geleverd door Airstage. d3 Technologies zorgt voor het afspelen van de content, realtime- projectie en de volledige integratie van alle technologieën van de partners, terwijl Blacktrax het tracking system levert dat een nauwkeurige projectie op bewegende objecten mogelijk maakt.

Deze show is ook de officiële lancering van LinkRay. Deze 1-2-1-marketingoplossing, die als concept werd geïntroduceerd op ISE 2016, maakt gebruik van individuele codes in LED- lichtbronnen om digitale gegevens aan te bieden. Bezoekers van de stand kunnen hiermee via lichtpanelen en displayschermen overal op de stand informatie over producten rechtstreeks op hun smartphones ontvangen.

Op het gebied van digital signage laat Panasonic een preview zien van de SF2-serie, een nieuwe reeks Full HD E-LED-displaypanelen die verkrijgbaar zullen zijn in vier formaten en beschikken over breedbeeld IPS-paneltechnologie met een helderheid van 450 cd/m2. De E-

LED-achtergrondverlichting van de serie is uiterst energiezuinig, waardoor de displays kosteneffectief zijn bij 24 uursgebruik.

Daarnaast introduceert Panasonic twee nieuwe touchpaneldisplays met 10-punts aanraakbediening, die communicatie via digitale whiteboards mogelijk maken voor bedrijven en onderwijsinstellingen. De 75-inch 4K Direct-LED-display (TH-75BQE1) en het 65-inch Full HD Direct-LED-display (TH-65BFE1), vormen een aanvulling op het bestaande assortiment interactieve displays en zijn compatibel met de Whiteboard Software van Panasonic wanneer ze via USB en HDMI of VGA op een pc worden aangesloten.

Jan Markus Jahn, directeur van Panasonic Visual Systems Europe: “Panasonic is jaar na jaar sterker aanwezig op ISE en dit jaar zijn we trots op onze presentatie voor live-evenementen. De beheers- en verhuurkosten bij lasertechnologie worden steeds lager en dat brengt projectie bij live-evenementen eerder binnen handbereik. De lancering van de RZ21K, een laserversie van de meest populaire projector met hoge helderheid in de sector, zal ongetwijfeld bijdragen aan de groei van deze markt. Daarnaast verkeren wij door de onze bijbehorende audiovisuele en broadcastoplossingen in een perfecte positie om een steeds grotere rol te gaan spelen in deze sector.”

Klik hier voor het laatste nieuws over Panasonic op ISE 2017

Klik hier voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions